Blogi z przepisami kulinarnymi genis.pl

poniedziałek, 14 maja 2012

Mięso po chińsku

Mięso po chińsku

Autorem artykułu jest Anna1981


Bardzo pyszne placuszki z piersi kurczaka ozdobią stół na imprezę urodzinową bądź inną okazję.

Drób dostarcza wysokowartościowego surowca dla produkcji gastronomicznej, Mięso drobiu w porównaniu z mięsem zwierząt rzeźnych, odznacza się lepszymi właściwościami smakowo-zapachowymi i dietetycznymi. Składniki:

- 40 dag piersi z kurczaka

- 4 małe cebule

- 3 łyżki mąki ziemniaczanej

- 4 łyżki oleju

- 1 łyżka maggi

- pół łyżeczki pieprzu

- 1 łyżeczka papryki słodkiej

- 1 łyżeczka przyprawy do grilla

- 1 łyżeczka soli

- 1 łyżeczka jarzynki

- 2 jajka

Przygotowanie:

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Cebule pokroić w małą kosteczkę. Połączyć wszystkie przyprawy z olejem mięsem i cebulką. Zostawić na 24 h w lodówce. Na drugi dzięń dodać żółtka, mąkę i wymieszać . Upić pianę z białek i delikatnie połączyć z mięskiem. Uformować placki i od razu smażyć na gorącym oleju.

---

mojeprzepisy-ania.blogspot.com

Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz